Quality Center 10.00 Class Not Registered Error.

  • Questions
  • Quality Center 10.00 Class Not Registered Error.
Question ID: 104069
3
0

When I run an automated QTP tests from the QC Test Lab, I get an error. The error is "Class Not Registered" and it comes up immediately after I click on the RUN button. Does anyone know a solution?

I am using QC explorer 10.00 and QTP 10.00 running on Vista. Quick Test Professional remote Agent is running.

Gary

Marked as spam
Posted by (Questions: 1, Answers: 2)
Asked on April 1, 2010 9:15 pm
27 views
Answers (5)
9
Private answer

The final solutoin to my problem was derived from CB's response/question.

  1. Unistall QC Explorer
  2. Uninstall all QC Add-ins
  3. Reinstall QC Explorer
  4. Run QC Explorer and make sure to Run as administrator

Upon completing this process, QC 10.0 runs correctly.

Marked as spam
Posted by (Questions: 1, Answers: 2)
Answered on April 15, 2010 2:42 pm
4
Private answer

Another thing that may be the culprit is the remote agent on the QTP machine you are trying to execute tests on. It may have not registered correctly. One additional thing to try is manually unregister and re-register the tool. Run this from the start menu run box, and double check your QTP installation path is you are not using the default:

Go to Start -> Run, and type in the commands one at a time:

Unregister the remote agent (AQTRmtAgent.exe).
Example:
''C:Program FilesHPQuickTest ProfessionalbinAQTRmtAgent.exe'' -unregserver

Reregister the remote agent.
Example:
''C:Program FilesHPQuickTest ProfessionalbinAQTRmtAgent.exe'' -regserver

Marked as spam
Posted by (Questions: 2, Answers: 425)
Answered on May 18, 2010 2:27 pm
0
Private answer

Did you run QC Explorer using ''run as admin'' when you connected to the server the first time to download and install the QC components? If not it might not have installed correctly.

Marked as spam
Posted by (Questions: 1, Answers: 10)
Answered on April 1, 2010 10:14 pm
0
Private answer

Hi,

I am getting error message box ''class not registered'' while executing statement Set rs=conn.execute(''select * from orders''). I am using QTP9

I would be greatful to you if any one solve my problem.

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 2)
Answered on February 17, 2012 12:21 am
0
Private answer

Hi,

Getting error message box ''class not registered'' while executing statement ''Set rs=conn.Execute(''select *
from order'')''.I would be greatful to you id any one solve my problem.

Thanks
Chetan

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 2)
Answered on February 17, 2012 12:23 am