UFT 12.02 Issue UFT accessing script in QC – ERROR

  • Questions
  • UFT 12.02 Issue UFT accessing script in QC - ERROR
Question ID: 106239
1
0

UFT unable to load scripts that is available in QC, this script worked in other machine fine.

Error: `One or more tests in the solution were not loaded correctly. For details, see the Errors pane.`

Errors pane: `Cannot resolve the missing asset.`

If I go to UFT > ALM menu > ALM Connection and try to connect the project via the menu, I got same error pop up. even though I saw the script but when I double click the same error pop up displayed.

Marked as spam
Posted by (Questions: 359, Answers: 26)
Asked on July 30, 2015 1:54 pm
9 views
Answers (1)
1
Private answer

Sounds like you need a refresh of the connectivity components via QC and UFT on the affected client machine. Here are the steps:

1) INVOLVE YOUR SYSTEM ADMINISTRATOR TO MAKE SURE ALL STEPS ARE PERFORMED WITH:

**FULL ADMINISTRATOR RIGHTS.

**UAC (USER ACCOUNT CONTROL) OFF.

**ANTI-VIRUS/ANTI-MALWARE SCANNING SOFTWARE TEMPORARILY DISABLED.

2) Download, unzip, and run the ALM Client Uninstall Utility (available from your HP support vender; ask for HP KB KM1400068) and run a FULL CLEANUP on the client machine with ALM/QC and UFT. This will clean your ALM client components.

3) Navigate to the ALM URL to reload the ALM client components fresh from the server (or if your company uses the MSI Client Installer, you may use that instead).

4) Log into ALM > Help > ALM Tools

5) From the ALM Tools page, select ''HP ALM Connectivity'' and download/run on the affected client machine. You should receive an ''Installation Successful'' message (click the ''This program installed correctly'' option in the Windows dialog box if it appears).

6) Open the ALM Tools page again and select ''HP ALM Client Registration'' > ''Register HP ALM.''

7) Make sure the machine/user has the minimum required permissions for working with UFT and ALM (check the UFT installation guide).

8) In Windows, go to %LOCALAPPDATA% and go to {user}AppDataLocalHPUFT.

9) In the UFT folder, the file ''utt.config.LastQcConnection.xml'' contains the details for the QC/ALM connection. Delete this file.

10) Open UFT and go to Tools > Options > GUI Testing > Test Runs > Make sure ''Allow other HP products to run tests and components'' is selected. Click OK.

11) In UFT, go to ALM > ALM Connection and try to connect to the correct ALM server URL.

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 707)
Answered on July 30, 2015 1:55 pm
This has been resolved.
( at July 30, 2015 1:56 pm)