Execl Add-in was installed but now is not working?

  • Questions
  • Execl Add-in was installed but now is not working?
Tags:
Question ID: 104453
1
0

I have installe the Excel add-in for Quality Center yet, when I restart my system or sometimes just restart Excel, the Quality Center add-in is not available. How can I fix this?

Marked as spam
Posted by (Questions: 314, Answers: 12)
Asked on January 27, 2012 10:17 am
8 views
Answers (3)
2
Private answer

Sometimes the Excel add-in will get disabled. To insure that the add-in is in fact installed and if so re-enable it, Go into the Excel File menu, go to the Excel Options, select the Add-Ins options (all Add-ins currently loaded should display). A drop down menu should be presented at the bottom of the page. Within this the drop down menu select the ''Disabled Items'' selection, and a Disabled Items box should be presented that contains all of the disabled add-ins. If you Quality Center add-in exists in this box, select it and click the enable button. Your add-in should now be enabled and appear under the Enabled Add-ins section and ready for use.

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 709)
Answered on January 27, 2012 10:22 am
Enabled the add-in an all is working now. Thanks.
( at November 28, 2012 2:04 pm)
1
Private answer

In the newer versions of Excel, it appears that sometimes the Add-in is being reported under the Com Add-ins and it is necessary to select the Com Add-ins under the manage box in the lower left of the Add-ins page accessed through the Options menu and then within the Com Add-ins box that appears to select the HP Application Lifecycle Management add-in and apply that setting. Then restart Excel to test that it is working at start up as it should (it is listed as load at star-up in the add-in options description).

I have seen in the past where the Add-in gets unloaded/deslected occassioanally after the initial install, and performing these actions resolves the issue.

I have also seen where (and this may be the case here) the user is on a remote system and the way the system is managed (by administrator choice), when the user logs out at the end of the session, the defaults are rolled back to and insome cases the add-in is unloaded (and sometimes uninstalled) for the next logged in session, in this case even though it is still installed it was necessary to re-enable it through the options menu.

Hope this helps others as well,
Dan

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 709)
Answered on February 2, 2016 2:50 pm
Thanks for the update for this issue.
( at February 2, 2016 2:50 pm)
0
Private answer

Going to the Com Add-ins and checking HP ALM add in worked!!! Thanks Dan

Marked as spam
Posted by (Questions: 0, Answers: 1)
Answered on April 11, 2017 12:57 pm